Nederlands

Home

Home

 

Nieuws:

 

- Masterclass in het CSMVS, Mumbai (oktober - november 2018)

 

- Persbericht Masterclass Tretyakov februari 2018

 

- Stageplaats voor kunsthistorica(us): Hollandse en Vlaamse Meesters in den Vreemde. Lees meer...

 

- Vriendenmiddag 8 oktober 2017!

 

- Artikel in MONUMENTAAL magazine, juni 2017: 'Met dank aan tsaar Peter' door Lia Gorter. Klik hier voor de download en meer informatie. 

 

- Nieuwe download: Dutch and Flemish Graphic Art: Masterclass Omsk 2016 (pdf). 

 

- SCI heeft het Nationaal Museum in Minsk bezocht. De collectie Nederlands/Vlaamse kunst omvat 30 schilderijen en 32 prenten en tekeningen. Lees meer over het bezoek op Facebook.

 

- De collectie Nederlands en Vlaamse schilderijen in het Ostankino Palace Museum is toegevoegd aan de database van het RKD. Klik hier om de collectie te bekijken.

 

- Foto's en meer over evenementen en ander SCI nieuws op Facebook!

 

- The Art Newspaper Russia: "Project van SCI in Omsk is combinatie theorie en praktijk". Lees meer...

 

Lia Gorter (SCI) heeft op 12 maart de bundel ‘The preservation of cultural heritage. The scientific study and restoration of 17th – 19th centuries Dutch and Flemish Painting’ aangeboden aan de Staatssecretaris van het Ministerie van Cultuur van de Russische Federatie Elena Milovzorova. De presentatie van de bundel vond plaats in aanwezigheid van the counsellor for culture Ida de Kat van de Nederlandse Ambassade in het I. Grabar restauratie instituut in Moskou. De bundel is het resultaat van de samenwerking tussen Russische en Nederlandse instellingen.

De bijeenkomst bood een uitstekend platform voor intensieve samenwerking tussen Nederlandse en Russische instellingen op het gebied van Nederlands Vlaamse kunst in Rusland. 

 

- De bijzondere collectie Nederlands/Vlaamse schilderijen in Nizhny Novgorod is toegevoegd aan de database van de RKD. Klik hier om alle 57 schilderijen te bekijken. 


 

Recent projects


...

Monday 27 March 2017, Tretyakov Gallery: public talks by Kate Seymour and Lia Gorter on varnish in restoration and restorers training in the Netherlands, respectively. The seminar will precede a 4...

Op uitnodiging van het ministerie van Cultuur van Azerbeidzjan zijn bestuursleden van SCI Jan Hesseling en Lia Gorter op bezoek geweest in Bakoe. 

 

SCI-medewerkers Lia en Farida zijn op een werkbezoek naar Astrachan, Rusland geweest  van 17 t/m 21 mei 2014. Hoewel de inventarisatie van musea aldaar niet leek te duiden op een vervolg, is...