SCHILDERIJ VAN DE MAAND

APRIL

Sinds 1997 inventariseert Stichting Cultuur Inventarisatie (SCI) niet of nauwelijks bekende collecties Hollandse en Vlaamse Meesters in musea in verre buitenlanden (zie projecten website SCI). Ter plaatse heeft SCI de collectie gedocumenteerd en gefotografeerd. Uit de ruim 20.000 foto’s in ons archief presenteren wij vanaf nu maandelijks een of meer foto’s met een bijzonder schilderij.

SCI-medewerkers Christiaan Vogelaar en Lia Gorter bestudeerden de verzameling Nederlandse schilderijen van het Museum voor Kunst en Geschiedenis in Serpoechov tijdens een werkbezoek in het kader van het vriendschapsjaar Nederland-Rusland in 2012. De stad Serpoechov bevindt zich op zo’n honderd kilometer afstand van Moskou. Het museum was oorspronkelijk het woonhuis van de vermogende fabrikanten familie Marayev. Eén van de schilderijen uit de Hollandse en Vlaamse collectie uit het Museum in Serpoechov verdient speciale aandacht.

Isaak de Jouderville:

‘Geleerde in zijn studeervertrek’

Museum voor Geschiedenis en Kunst, Serpoechov, Rusland

Steun ons

Al 25 jaar werkt SCI dankzij uw steun. De gekwalificeerde vrijwilligers doen onafhankelijk van enige overheid kunsthistorisch onderzoek. SCI is per project aangewezen op sponsoring en subsidie. De structurele kosten van ons bureau blijven vrijwel ongedekt. Daarom hebben wij donaties van onze Vrienden broodnodig.