SCHILDERIJ VAN DE MAAND

AUGUSTUS

Het schilderij van de maand augustus is een kunstwerk van de Zuid Nederlandse kunstschilder Wilhelm Schubert van Ehrenberg (1636/1637- circa 1676) die voornamelijk actief was in Antwerpen en gespecialiseerd in realistische kerkinterieurs en imaginaire barokpaleizen.

SCI heeft in 2002 meegewerkt aan de tentoonstelling ‘Dutch Masters from Indian Collections’. Bernard Vermet heeft destijds de catalogus geschreven voor deze expositie.

Eén van de schilderijen op deze tentoonstelling was ‘Allegorie op het huwelijk van keizer Leopold I en Margaretha Theresia van Spanje’ van Wilhelm Schubert van Ehrenberg. Lees de boeiende uitleg over de symboliek in dit schilderij en over het Chhatrapati Shivaji Maharaj Vastu Sangrahalaya Museum in Mumbai, India, waar dit schilderij zich bevindt.

Wilhelm Schubert van Ehrenberg

’Allegorie op het huwelijk van Leopold I en Margaretha van Spanje’

Chhatrapati Shivaji Maharaj Vastu Sangrahalaya Museum, Mumbai, India

Steun ons

Al 25 jaar werkt SCI dankzij uw steun. De gekwalificeerde vrijwilligers doen onafhankelijk van enige overheid kunsthistorisch onderzoek. SCI is per project aangewezen op sponsoring en subsidie. De structurele kosten van ons bureau blijven vrijwel ongedekt. Daarom hebben wij donaties van onze Vrienden broodnodig.