SCHILDERIJ VAN DE MAAND

DECEMBER

Het Nationaal Kunstmuseum van de Republiek Wit-Rusland heeft een kleine maar interessante collectie Nederlandse en Vlaamse kunst. Met financiële steun van de Cultureel Adviseur van de Nederlandse Ambassade in Warschau konden Jan Hesseling en Lia Gorter, respectievelijk bestuurslid en directeur van de Stichting, een inventarisatie maken van de Nederlandse en Vlaamse collectie in het museum in april 2016.

Eén van de objecten uit deze verzameling is het schilderij ‘Winter’ van Thomas Heeremans (1641-1694). Heeremans schilderde de Hollandse winter zoals wij ons dat nauwelijks meer kunnen voorstellen: met veel sneeuw, ijs en schaatsplezier. Geniet van dit prachtige winterlandschap en kom meer te weten over de kunstenaar Thomas Heeremans zelf.

 

De 45 Nederlandse en Vlaamse kunstwerken die zich in het museum in Minsk bevinden zijn te downloaden via de website van SCI: https://www.culturalinventory.nl/portfolio/minsk/

Thomas Heeremans

’Winter’

Het Nationaal Kunstmuseum van de
Republiek Wit-Rusland,
Minsk, Wit-Rusland

Steun ons

Al 25 jaar werkt SCI dankzij uw steun. De gekwalificeerde vrijwilligers doen onafhankelijk van enige overheid kunsthistorisch onderzoek. SCI is per project aangewezen op sponsoring en subsidie. De structurele kosten van ons bureau blijven vrijwel ongedekt. Daarom hebben wij donaties van onze Vrienden broodnodig.