Kaluga

De West-Europese kunst uit de 16e tot 19e eeuw omvat kunstwerken van meesters uit Duitsland, Italië, Nederland, Vlaanderen, Frankrijk en België. Kunstenaars als Salomon van Ruysdael, Meindert Hobbema, Jan-Baptist Weenix, Antonie Palamedesz, Joost Cornelisz Droochsloot, Willem de Poorter, Balthasar Paul Ommeganck, André Plumot en anderen zijn vertegenwoordigd.

De West-Europese collectie bevat grafische kunstwerken van uitstekende Vlaamse, Nederlandse, Italiaanse, Franse, Duitse en Engelse meesters uit de 16e tot 19e eeuw. Sinds 1969 bevindt het museum zich in het herenhuis van de bekende Kaluga-koopmansfamilie Bilibins, sinds 1869 eigendom van Chistokletovs.
Het landhuis van de rijksstijl bestaat uit het eenvoudige huis met twee verdiepingen, twee vleugels en een koetshuis, en is van de straat gescheiden door een hek met een poort. Het landhuis werd gebouwd in 1809-1810.
De oorspronkelijke architectonische vorm werd in wezen behouden, zelfs het interieur; alleen de tuin en het park gingen verloren.

Het hoofdgebouw van het landhuis verwierf de status van een object van cultureel erfgoed van federale betekenis.

Rechts kunt u de collectie downloaden.

FEITEN

Grootte
70 items
PROJECTDUUR
2020
PROJECTTYPE
inventarisatie, digitalisatie
MUSEA
DOWNLOADS

PARTNERS:

Array