SCHILDERIJ VAN DE MAAND

MAART

Sinds 1997 inventariseert Stichting Cultuur Inventarisatie (SCI) niet of nauwelijks bekende collecties Hollandse en Vlaamse Meesters in musea in verre buitenlanden (zie projecten website SCI). Ter plaatse heeft SCI de collectie gedocumenteerd en gefotografeerd. Uit de ruim 20.000 foto’s in ons archief presenteren wij vanaf nu maandelijks een of meer foto’s met een bijzonder schilderij.

Tentoonstelling en Catalogus ’Dutch Masters in Indian Collections’ 

Ter gelegenheid van ‘400 Years Indo-Dutch Partnership’ is in 1602-2002 een tentoonstelling van Hollandse meesters gehouden met werken uit 2 Indiase musea, waaronder het Baroda Museum and Picture Gallery. Bij de tentoonstelling is een catalogus geschreven door Bernard Vermet. Eén van de schilderijen die wij nu presenteren is van Jacob Walscappelle.

Het was een samenwerkingsproject met de Nederlandse Ambassade in New Delhi en het SRAL, Stichting Restauratie Atelier, Limburg in Maastricht. 

Jacob Walscappelle:

‘Stilleven met fruit en anjer’

Baroda Museum and Picture Gallery, India

Steun ons

Al 25 jaar werkt SCI dankzij uw steun. De gekwalificeerde vrijwilligers doen onafhankelijk van enige overheid kunsthistorisch onderzoek. SCI is per project aangewezen op sponsoring en subsidie. De structurele kosten van ons bureau blijven vrijwel ongedekt. Daarom hebben wij donaties van onze Vrienden broodnodig.