SCHILDERIJ VAN DE MAAND

MEI

Het Museum voor Schone Kunsten in Jekaterinenburg beschikt over een mooie collectie West-Europese Kunst.

Eén van de kunstwerken uit deze bijzondere collectie is het schilderij
‘Meleager en Atalanta’, hier links afgebeeld, van de uit Antwerpen afkomstige Jacob (Jacques) Jordaens (1593-1678).

Lees alles over het Homerus verhaal van Meleager en Atalanta en de ontdekking van de handtekening van Jordaens op dit schilderij door één van de medewerkers van het museum in Jekaterinenburg.

Ook de ontstaansgeschiedenis van het Museum voor Schone Kunsten in Jekaterinenburg, de bijzondere collecties in het museum en het Kaslinski-kunst ijzergietwerk paviljoen worden in deze bijdrage van ‘Schilderij van de Maand’ nader toegelicht.

 

 

 

Sinds 1997 inventariseert Stichting Cultuur Inventarisatie (SCI) niet of nauwelijks bekende collecties Hollandse en Vlaamse Meesters in musea in verre buitenlanden (zie projecten website SCI). Ter plaatse heeft SCI de collectie gedocumenteerd en gefotografeerd. Uit de ruim 20.000 foto’s in ons archief presenteren wij vanaf nu maandelijks een of meer foto’s met een bijzonder schilderij.

Jordaens, Jacob (Jacques):

‘Meleager en Atalanta’

Museum voor schone Kunsten in Jekaterinenburg, Rusland

Steun ons

Al 25 jaar werkt SCI dankzij uw steun. De gekwalificeerde vrijwilligers doen onafhankelijk van enige overheid kunsthistorisch onderzoek. SCI is per project aangewezen op sponsoring en subsidie. De structurele kosten van ons bureau blijven vrijwel ongedekt. Daarom hebben wij donaties van onze Vrienden broodnodig.