SCHILDERIJ VAN DE MAAND

OKTOBER

Sinds 1997 inventariseert Stichting Cultuur Inventarisatie (SCI) niet of nauwelijks bekende collecties Hollandse en Vlaamse Meesters in musea in verre buitenlanden (zie projecten website SCI). Ter plaatse heeft SCI de collectie gedocumenteerd en gefotografeerd. Uit de ruim 20.000 foto’s in ons archief presenteren wij vanaf nu maandelijks een of meer foto’s met een bijzonder schilderij.

Voor de maand oktober starten wij met een werk uit het A. Kastejev Museum in Almaty, Kazachstan. SCI-vrijwilligers Ilona van Tuinen, Bernard Vermet en Lia Gorter hebben in 2010 de Hollandse en Vlaamse collectie geïnventariseerd. Het schilderij op groot formaat ‘De Strijd tussen de Israëlieten en de Amalekieten’ van Frans Francken II is één van de bijzondere ontdekkingen die wij tijdens ons onderzoek deden.

De Strijd tussen de Israëlieten en de Amalekieten

Frans Francken II

A. Kastejev Museum

in Almaty, Kazachstan

Steun ons

Al 23 jaar werkt SCI dankzij uw steun. De gekwalificeerde vrijwilligers doen onafhankelijk van enige overheid kunsthistorisch onderzoek. SCI is per project aangewezen op sponsoring en subsidie. De structurele kosten van ons bureau blijven vrijwel ongedekt. Daarom hebben wij donaties van onze Vrienden broodnodig.